Clinic för Monika Sanders

I helgen var jag och Mod på clinic för Monika Sanders, två lektioner plus teori. Jag hade hört mycket gott om Monika innan, men detta var första gången jag fått möjlighet att rida för henne. Det var dessutom på en gård nästgårds, inte riktigt på ridavstånd så fick bli transport.

Vädret var helt underbart med strålande sol och riktigt vår väder. På morgonen hade jag min underbara vän Jenny som kom och hjälpte mig att lasta, Mod var lite misstänksam att gå på, och började med fasoner att inte ens vilja gå upp på rampen, men det gick ändå ganska fort ombord med lite hö-muta. Väl framme var han cool som en filbunke, vilket jag var väldigt imponerad över, helt nytt stall med hästar runt omkring, men han stod helt kolugn och tuggade på sitt hö, och när det var slut stod han fortfarande helt lugnt och tog in omgivningen. Väldigt skillnad från första gångerna vi åkte iväg på saker.

Det jag tog med mig från Monikas lektioner var dels att jag måste bli mer följsam och ha ett flow i rörelserna. Det ska inte vara skritt skritt skritt ÖPPNA(!). Utan tänka bort öppna och mer allt ska vara i en rörelse för annars stelnar jag till i hela kroppen och bara tänker ”nu ska vi göra öppna/sluta”. Jag kände att det var ett jättebra komplement till Arne Koets lektioner. Där är det väldigt tekniskt, vilket jag gillar för jag förstår vad som ska göras när, men med Monika får jag in lättheten.

Jag tar också med mig att jag inte ska hamna i gamla fördomar och alltid ta upp med alla att Mod har haft problem med ditt och datt, utan faktiskt se på vart vi är nu och jobba med det. Och att han ska vara en border collie! Och han är lyhörd, så jag tror han kan komma till ett slags border collie stadie, en bordie collie med två sekunders fördröjning, men likväl!

Jag vet att jag har jättedålig kroppskontroll vid markarbete, speciellt i höger varv, så Monika satte mig i longerlinan för att jag skulle få känsla för hur jag skulle sätta fötterna och för att jag ska hålla samma tempo hela tiden och inte sakta in när jag ber Mod göra något. Men det känns bra att jag både kör fäktning och lite lätt yoga hemma för att få upp kroppskontrollen, för det behövs verkligen.

Allt som allt, en riktigt trevlig clinic med trevligt folk och fina hästar! Ser fram emot nästa gång!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *