Duktig häst

Han är så speciell den lilla hästen. Idag när jag tog in honom var han väldigt jönsig och ofokuserad. Det är liksom som han är två olika hästar, den ena som är som man tänker sig en nordsvensk ska vara, lugn och lite ”trög”, och den andra so ett fullblod, med mycket högre reaktionsförmåga, och mer splittrad.

Vi gjorde lite target övningar och han började fokusera mera, jag var också noga med att hålla tajta ramar. Alltså inget nafsande och väldigt tydligt med min egna personliga sfär.

Någon jag var väldigt glad över var att jag ställde mig på targetmattan och sedan bad honom gå framåt och han ställde sig väldigt duktig med manken vid mig! Ett väldigt stort steg för herrn som bara vill vända upp huvudet mot mig och vrida sig bort hela tiden!

Sedan gjorde vi lite kapson-övningar då blev han väldigt ofokuserad igen (och frustrerad), men efter ett tag så lugnade han ner sig. Vi fick lite öppna med ett par väldigt fina undertramp, så det var jag väldigt nöjd med. De kom också och körde traktorn, men då var han jätteduktig och kollade lugnt traktor- kollade mig fick godis. Det snappade han upp väldigt snabbt!

 

DSC_02f18

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *