Ett steg närmare att bli körhäst

Äntligen är vi ett gigantiskt steg närmare att bli en riktig körhäst! I helgen lyckades jag köpa en riktig loksele, det har inte varit enkelt att hitta kan jag säga!

Att köpa en helt ny låg lite över min budget så har letat efter en begagnad. Men eftersom det absolut inte får hända något med selen när man kör så har jag letat efter en bra begagnad sele. Men att hitta en med rätt pris, rätt storlek och finns i närområdet. Inte helt enkelt. Men tills slut hittade jag en i alla fall!

Jag tror också det blir väldigt lättare att kunna motionera honom med körning som alternativ. Oavsett så ger det en större variation i trämingen, och jag tror att variation är viktigt. Speciellt för Mod som lätt blir uttråkad.

Dessutom har jag beställt ändar till att göra draglinor, och vi har fått tag på inkörningsskaklar, så nu kommer det bli riktig körhäst av honom! Om allting går som det ska. Men vi ska ta alla steg nogrannt och lugnt, så han verkligen får ta det i sin takt och bli en riktig trygg körhäst.

Nordsvensk körhäst
Körhäst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *