Framsteg

Jag vågar knappt skriva om framsteg, för det känns som varje gång jag tänkt att ”men nu går det ju bra” så händer nåt som det känns vi tar tio steg bakåt.

Men det senaste dagarna har det känts bra. Jag har kunnat pusha Mod utan att han exploderar. Jag har alltid känt att jag är i kontroll och det viktigaste är att jag känt att han har försökt kontrollera sig själv och verkligen försökt lyssna på mig.

Igår var vi i ridhuset för första gången, fast i kapson, och det var fyra (!) andra hästar, som han inte kände, som galopperade runt honom. Det blev inte så mycket bra träning, eftersom han mest gick och tittade på de andra hästarna. Då han är låg i rang tycker han det är jobbigt med andra nya hästar, men i slutet gick det väldigt bra. Och det var kontrollerat hela tiden, det fanns gånger jag kände att han höll på att vilja explodera, men vi lyckades ändå jobba runt det, och i slutet så var han faktiskt ganska avslappnad.

Idag tog vi en runda med Mats som gick och jag red barbacka. Det gick jättebra, han var lite tittig, men ingen tendens att göra något dumt, trots att vi red på helt nya vägar för honom. Sedan försökte jag trava i paddocken, och jag märkte att han var väldigt irriterad av bettet, men trots att jag verkligen sa till honom och pushade honom framåt så gjorde han inget annat än att stanna. Till slut travade jag på långa tyglar, och det gick jättebra.

DSC_0595

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *