Ha häst på vintern

Här i Göteborg har det börjat krypa under nollan och varit riktigt kyligt. Jag tycker det är lite jobbigt med att behöva brodda när man ska ut, men samtidigt är det bra för kallt väder betyder att det är enklare för min häst att gå ned i vikt!

Jag tycker hela häst-internet har exploderat med att det är kallt och läste till och med om folk som lät hästarna gå i hagen om det var under minus 10. Nu i Göteborg är det sällan så kallt, men jag vet när jag bodde i Stockholm var jag alltid i stallet, oavsett temperatur. Det jag minns om vintrarna är iskalla fingrar och fötter som jag inte kände när man kom tillbaka efter ridturen. Vet att jag brukade gå skjuts, men bli avsläppt en bit hemifrån och den sista biten var det som att fötterna var snöstyltor för de var så kalla.

Jag kan förstå att man kanske inte rider ett extremt hårt pass, men att låta hästarna stå när det är lite kallare känns för mig främmande. De flesta hästar jag ridit har nästan bara blivit piggare vid kallare väder.

 

vinter häst
Vinter häst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *