Hästen är utdömd…

Så hade jag bestämt mig, eftersom jag inte hittade en begagnad sadel så kunde jag lika gärna köpa en ny. Få precis den sadel jag ville ha, trodde jag. Tog kontakt med ett par olika sadelförsäljare, mätte mailade bilder. Första problemet var att mäta sadelläget, eftersom jag inte har en sportslig chans att känna vart revbenen eller bogbladet sitter. Bogbladet kan man gissa lite grann eftersom det rör på sig, men revbenen kändes helt omöjligt. Men jag skickade iväg det jag hade och väntade på svar.

Svaret jag fick var inte riktigt vad jag väntade mig, nämligen, han är för bred, det finns ingen bomsadel som vi har som kan passa. Totalt utdömd för att att hitta en bomsadel.

Snacka om att jag blev matt. Här var jag inställd på att ändå betala en ganska stor summa för att kunna få det jag ville ha, och så är hästen för stor! Jakten går vidare. Förslaget var i såna fall ett bomlöst alternativ. Jag får väl kika på det, men har mätt hans bomvinkel igen för att verkligen se om han är helt utdömd från bomsadlarna. Förra gången fick jag 164 grader, men denna gång hade jag ett bättre mätverktyg och då blev det 135grader. Tror fortfarande det är för brett, men man kan alltid kolla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *