Egen Hästtransport

Vi har äntligen skaffat en egen hästtransport! Det känns så bra, och en stor lättnad. Eftersom vi åker iväg nu minst två gånger i månaden har det alltid varit ett gissel att boka transport, hämta den, lasta och ur saker, lämna tillbaka den osv. Med egen transport kan vi ha alla saker och åka när helst vi behöver. Dessutom blir det enklare för Mod, för det kommer vara samma transport hela tiden så han kan vänja in sig och känna sig tryggare i den.

Hästtransporten i sig är en Böckmann XL, med sadelkammare som man kan komma åt både utifrån och innifrån transporten, vilket känns sjukt lyxigt. Samtidigt känns det bra att det finns plats om vi åker iväg på träningshelger där man ska vara borta lite längre, då behöver man inte fylla upp hela bilen.

Det lustiga är att det känns nästan som det är först nu som barndomsdrömmen gick i uppfyllelse, eller förståelsen för att den faktiskt är uppfylld. Eftersom när man var liten var på ridskolan, så kom oftast de som hade egen ponny med en transport som det stod deras namn på. Det var liksom ett kvitto på att man hade en egen ponny man var ute och tävlade med. Inte för att jag någonsin egentligen var avundsjuk på att vara ute och tävla, men ni vet som barn kan bli när man ser andra som har det som man tänker är ens högsta dröm. Så att skaffa egen häst var på något sätt drömmen, men kvittot på drömmen är transporten, är det logiskt? Jag vet inte, det låter löjligt när man skriver det, och självklart säger jag inte att jag inte har varit glad över min häst. Men man kanske mer förstår min lycka över att ha en egen transport och känslan att det på något sätt börjar bli komplett.

Det enda jag har ”kvar” nu är en sadel. Sedan kommer jag det vara perfekt!

Jag hade tänkt ta bilder idag, men då vädret bjöd på mörkgrå himmel och snöblandat regn blev det inte så mycket av det. Så här komer en mindre bra bild från igår när vi hämtade det.

böckmann XL hästtransport
Vår nya hästtransport

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *