Första träningen med hoppning

Jag tror det är viktigt att variera sig och idag testade vi något vi inte gjort förut: hoppa hinder.

Mod har hoppat innan, enligt förra ägarna ska han ha hoppat upp till 80 cm (om jag kommer ihåg rätt), men jag har aldrig hoppat med honom innan.

Jag tror hoppning och bomövningar är ett bra sätta att stärka galoppen och få en bätttre framåtbjudning. Med bommar och hinder måste han själv hålla reda på benen på ett annat sätt än när man bara galopperar på spåren.

Jag började med bommar på marken, första gångerna över hade han inte riktigt koll på fötterna. Sen måste jag säga att jag tycker när jag red att det inte kändes så sammansatt och stabilt som det ser ut på filmen. Inte för att det kändes katastrof, men på filmen ser det väldigt ”put together”, men tar det som ett bra tecken!

Jag vill inte hoppa för mycket eller högt med honom eftersom han är så överviktig, men såna här övningar som handlar mer om att samla galoppen tror jag mest är bra för honom

Kan ju tillägga att jag aldrig varit någon hoppryttare, så hoppövningar kommer inte direkt naturligt för mig. Men tycker ändå det ser rätt bra ut, ända är att bommen kanske skulle vara lite närmare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *