I nya stallet

När jag kom till stallet idag så stod Mod och åt ur stora höbalen med de andra runt omkring. Jag tog ut honom till stallet och han tyckte det var lite jobbigt och kunde inte riktigt stå still, men mot slutet började han lugna sig.

Vi gick en runt gården, för att han ska få känna sig hemma i lugn och ro. För att han ska känna sig lugnare och ha något som han känner igen så tränade jag lite klicker med spö-target på de olika ställena. man märker att han lugnar ned sig då när han får göra något som han kan, det ökar självförtroendet.

När jag sedan släppte ut honom igen gick det inte så bra, då de andar hästarna trängde in honom i ett hörn av hagen, så jag och en annan som var i stallet fick jaga iväg de och till slut lyckades Mod springa upp i skogen, där det är mer yta.

Nästa gång får jag gå upp med honom så han inte blir utsläppt vid stallet där det är trångt.

DSC_0603

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *