Kavalleri träning 

Redan innan jag skaffade häst hade jag fått upp ögonen för bohus karoliner kavalleri. Som världens största historiefantast och dräktnörd så kände jag att det var något jag verkligen ville göra!

Nu 9 månader efter hästköp så kom då dagen för  första kavalleri – träningen. Jag var supernervös, första gången vi skulle iväg, hur skulle det gå med lastning, att komma till nytt ställe, rida med helt främmande hästar?

Jag kände att allt kunde hända, från att han vägra röra sig ur fläcken till att kasta av mig. Och så här gick det:

In och utlastning gick jättebra! Framme stod han lugnt i den tilldelade boxen och vi gick in för information.

Dagen var uppdelad i tre grupper.

Grupp 1, som vi red med, som var nybörjargruppen, fast alla var med, övade excercise helt enkelt. Rida i formation och ändra formation. Nu red vi bara o skritt, vilket var nog så svårt. Mod skötte sig jättebra och kunde gå både innerst och ytters utan problem. Han var väldigt lyhörd och det var nog ett av de bästa passen vi gjort. Det enda som var svårt var tempoökning för att komma i fatt den andra hästen. Samt att rida ensam fram på linje, när det inte fanns någon annan häst framför.

Grupp 2 och 3 var mer avancerade så grupp 2 tittade vi bara på och grupp 3 agerade vi utan häst fotsoldater. I grupo 3 var vi ute på ett öppet fält och vi till fots stod med 3 meters mellan rum och höll i ett träningssvärd (eller i mitt fall en kvast) och höll upp, så red kavalleriet emellan oss och slog till våra svärd/kvastar. Vi hade även trumma och det sköts både musköt och pistol. Det roligaste var att det var i en hage med en lös häst och den lösa hästen ställde upp och sprang på led med de andra hästarna helt självmant. Så himla sött!

Mod fixade riktigt bra att stå i stallet, ända var när vi skulle hem ville han inte i i transporten. Med hjälp av bästa Marie fick vi till slut in honom. Men kändes inte jättebra att han tyckte det var så jobbigt med transporten. Han rann av svett när han kom hem igen (är bara 20 mins tur) men oj vad förvånad han såg ut när han klev av hemma! Gissar att han bara åkt bort när han åkt transport, så blev väl lits chock när han faktiskt kom tillbaka till stallet.

Foto: Mats Turesson

kavalleriträning
Kolonn
Kavalleri träning
Kolonn
Kavalleri träning
Kolonn

tur_0790 tur_0862 tur_0892 tur_0893 tur_0895
Alla foton i detta inlägg:mats@acutehawk.com 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *