Kavalleriträning

Idag blev en extremt lång dag, inte nog med att det var kavalleritränings-söndag, dessutom hade jag hundträning på kvällen. Dessutom var Mats tvungen att jobba över så jag blev lite nervös över att jag bara skulle få lasthjälp, men sedan var tvungen att lasta av själv. Det löste sig ändå bra, han gick av snällt.

Vi var inte så många, bara åtta stycken tror jag, första passet övade vi på slalom mellan hinderstöd i formation. Saken är den att man ska göra slalom sidvärtes, så förbi hiderstödet och sedan sileds åt ena hållet förbi andra och sedan sidvärtes åt andra, med en eller flera häster bredvid dig. Det var väldigt utmanande men lärorikt. Vi gjorde det även i trav. Vi fick även till en väldigt snygg delning av linjen, så vi red på en linje och sedan delade vi det och föll i bakom, vilket man gör då i sidvertes också när man faller tillbaka in i ledet och vi var fyra hästar som höll vår linje, i trav, och föll tillbaka utan att falla ur position!

Andra passet tog vi fram svärden och red på linje om tre och sedan varsitt hinderstödslinje och slaom och anföll hinderstöden, både i skritt, trav och galopp. Eller ja alla andra gjorde i galopp, vi lyckades inte få ihop någon galopp, men men. Däremot övade vi galopp i kolonn och jag och Mod lyckades faktiskt galoppera nästan ett helt varv! Sjukt stolt över lilla ponnyn! Han som inte ens kunde galoppera själv på raksträcka, kunde nu galoppera inboxad och hålla igång den! Vi travade även ganska mycket och det fungerade också jättefint.

Tredje passet var skott, så red inte jag utan fick istället lära mig manövern för att ladda musköten. Vilket inte är komplicerat men det är många rörelser i följd man behöver komma ihåg, men ett par repitetioner så föll det ganska mycket på plats. Får se om jag fortfarande kommer ihåg det på krutkursen 18 mars…

Väldigt rolig dag allt som allt. Alltid lika trevligt att åka på karolinerträningarna! Och nu är det bara 5 gånger kvar till sommaren och alla eventen drar igång o_O

Just det glömde nästan skriva, jag har fått första delen på uniformen: ryttarstövlarna! Visst är de häftiga!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *