Kavalleriträning

Söndag betyder kavalleri-träning. Behöver jag förklara hur skönt det var att komma till stallet och en klar transport? Där det bara var att köra fram och lasta på hästen och åka? Underbart!

Dagen började som vanligt med lite genomgång av dagen och sedan satte vi upp för första passet. Vilket idag innebar lite vanlig kolonn ridning, byte av varv och gå upp på kolonn på tre och tillbaka till två. Det jobbiga under dagens pass var att vi travade. Det kanske inte låter jobbigt, men vi skulle trava ganska långsamt så att alla hängde med, och långsamt för en häst är extremt långsamt för andra (läs min häst). I början var det kaos, men efter ett par varv flöt det på riktigt bra, och sen bytte vi varv.

Efter lite fika körde vi igång med andra passet. Mats hade lyckats få igång högtalar systemet vilket gjorde att det spelades på batalj-ljud, och då menar jag inte lite i bakgrunden, utan så pass högt att man knappt hörde vad man sa till varandra. Som om inte det var en ganska hög svårighetsfaktor red vi dessutom med svärd, vilket innebär med en-handsfattning. Vi red runt i våran kolonn och det gick ganska bra, hästarna var lite på tårna, men höll sig i ledet, fram tills Mats råkade peta på något reglage så det sprakade till varav hela första delen av kolonnen bara försvann nedåt ridhuset. Men det var bara falla in i ledet igenom och så fortsatte vi. Nästa övning delade vi in oss i två gruppen och red sedan emot varandra och mellan för att sedan vända och rida tillbaka. Både i skritt och trav, samt med värjan i attackläge både på höger och vänster sida. Vänster sida var jättesvårt för det kändes som hela jag kom i obalans.
Min egen reflektion, var att jag måste bli bättre på att inte bry mig om oljud och när det händer saker, för om jag bara slappnar av och verkligen ramar in med höften så kan han inte göra något.

Tredje passet skulle innebära skott så då fick jag och en annan tjej som också är ny, gå med infanteriet. Det var också skoj, vi blev igenom ridning, runt ridning och hade både rök och musköt skott.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *