Klickerträna in dressyr rörelser

Mod har väldiga problem att första sluta rörelsen, så jag bestämde mig för att försöka få poletten att trilla ned genom att shapea in rörelsen, eller i alla fall början till rörelsen med hjälp av klicker. Mitt lite lösa mål är att få honom att förstå att röra höften emot spöt, och inte ifrån som faller naturligt för honom. 

Jag filmade vårg jobb lite. Nu har jag övat en stund innan så han var inne i tänket. Första klippen handlar bara om bakbenen och höften. Man ser inte så bra på kameran, men jag fokuserar mycket på att höften ska komma mot mig, så ibland ser det ut som han får klick och beröm för ingenting, men det är för att det kameran inte ser är hur han flyttar tyngden i höften.

De två (?) Senare klippen visar mer hederligt kapson arbete. Det är mer för att försöka sätta in det vi övat på i ett sammanhang.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *