Kvällsträning med kapson

Det har varit så kasst ljust på senare tid, så ni får en kort film från vår kvällsträning med kapsonen.

Det är alltid lite jobbigt att se en själv när man tränar, för, i alla fall jag, blir ofta ”men vad håller jag på med?”. I detta klipp undrar vad jag gör med kroppen, jag tycker jag är lite otydlig mot Mod i mitt kroppspråk.

En annan sak som man kan anmärka på är att jag håller honom ganska kort i kapsonen, men det finns en anledning till det. Och jag håller honom kort, för att han har brallat i traven innan, och har sparkat mot mig. Det var länge sedan, men jag vill ändå inte hamna i det läget, därav är jag supernoga med aldrig hamna bakom hans bog. Eftersom han tycker det är jobbigt att trava långsamt, vill han gärna öka, men eftersom jag inte låter honom hamna för långt framför mig så håller jag igen.

Ni får även se en korrigering. För en utomstående kan det se lite hårt ut, men jag ser precis när han tänker bralla ur, och för mig är det superviktigt att han ALDRIG får göra det. Det är farligt för mig och helt enkelt inte okej. Jag använder min röst när jag korrigerar, och det fungerar väldigt bra. Jag har avbrutit honom andra gånger enbart genom rösten. Det jag också gör är att när han sedan travar fint och lugnt är jag berömmer med rösten för att visa att det var fel, men det här är rätt. Jag travar även förbi det stället som han höll på att trilskas, och när han fixar det lugnt, saktar vi av. För det är den bästa moroten han kan få.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *