Med fokus på sitsen

Idag var det rätt kasst väder ute, med både regn och snålblåst så det blev ett ridpass i ridhuset, med fokus på sitsen. Jag tog med mig min så kallade lans (det är ett kvastskaft) för jag hade hoppats vi kunde träna vändingar, men det var ett annat ekipage som tränade så jag hoppade det.

Jag började passet på marken med att öva sluta, eller rättare sagt öva in-med-höften. Som vanligt gick det rätt bra i vänster varv, men inte alls i höger. Det fick bli att nöja sig med en hint av att höften böjde sig inåt på höger sidan. Väl uppsuttet blev det serpentinbågar och lite öppna. Jag försökte mig på sidvärtes, men det blev bara pannkaka, så jag lade ned det rätt fort.

Nedan är en liten film från dagens träning. Tyvärr är det bara en del av ridhuset, så hela sekvenser kom inte med. Varav jag har klippt ned den så man bara se bitarna vi faktiskt syns i bild. Vi övade lite galopp också, som vanligt var de jag tyckte var bäst de vändorna jag tyckte var bäst utanför kamera vinkeln.

Men jag tycker ändå man ser en förbättring i sitsen och att jag inte faller framåt lika mycket, däremot faller jag fortfarande ihop lite grann när jag blir trött, så behöver arbeta mer på de där magmusklerna!

Det är super att filma sig själv, jag tyckte att jag nu ändå hade rätt raka ben, men ser man på filmen har jag fortfarande för korta läder, så det är bara att justera och fortsätta utvecklas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *