Den 25 smäller det, nya ridbyxor!

Mina ridbyxor har spruckit i sömmen i framkant på helskoningen, plus att de är väldigt fläckiga, så det var dags för ett par nya ridbyxor. Tanken är att jag kan ha de här när jag åker bort, och vill se lite prydligare ut. Så kan jag ha de gamla och lortiga (de är fläckiga även efter tvätt) kan jag ha på hemma plan. Speciellit som Mod har en förmåga att dreggla ner hela mig med saker som inte går att tvätta ur.

Jag tycker det är så svårt att hitta snygga ridbyxor, men till slut föll det på ett par rutiga. Framför allt för jag alltid velat ha ett par randiga. Om vi tar det från början har jag nog ägt si så där 4 par ridbyxor i hela mitt liv. Jag har haft ett par blå, ett par bruna, ett par vita (ärvda) och sedan det paret jag har nu. Detta för att först använde jag bara ridbyxorna på ridskolan så de slets inte speciellt mycket, och därför höll de. Sedan när jag hade medryttarhäst och hjälpte till i större stall hade jag inte ridbyxor. Jag hade ordentliga byxor som man kunde jobba i och så satte jag bara short chapsen ovanpå de, så då hade jag inte ridbyxor över huvudtaget.

Men när jag var yngre hade alla coola (och rikare) rutiga. De som hade privat häst hade oftast rutiga ridbyxor, det var lite finare helt enkelt. Medan vi ridskolebarn körde på våra helfärgade. Nu för tiden finns det knappt några rutiga kvar, men jag hittade till slut ett par som dessutom var på rea!

Tyckte det var väldigt snyggt med den svarta skoningen mot det ljusare grå! Nöjd, helt enkelt 🙂

rutiga ridbyxor från hööks
nya
rutiga ridbyxor från hööks
nya

6 thoughts on “Den 25 smäller det, nya ridbyxor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *