Ridlektion med galopp

Idag hade jag och Mod ridlektion med Marie. Det var vår första uppsuttna enskilda ridlektion vilket gick över min förväntan.
Dessutom var det min första privata ridlektion i klassisk ridkonst (läs mer på sidan om det här), och det var så roligt att äntligen få ordentlig förståelse för det som jag innan bara sett och läst i teorin.

Vi jobbade dels med öppna och sluta. Det var verkligen en ögon öppnader för mig. Innan har vi bara jobbat med öppna och sluta ordentligt från marken. Jag har övat lite grann, men idag var första gången det kändes verkligt bra. Öppna gick ganska bra, vi lyckades ändå göra ett par ordentliga steg i båda varven. Sluta däremot var en katastrof. Mod förstod verkligen ingenting och så var han precis på väg att göra rätt och då var det som att gå in i en vägg. Det tog bara stopp. Men jag förstod övningen i alla fall, och vet hur vi kan fortsätta jobba.

Sedan jobbade vi på volten, vilket var svårt. Mod skjuter ut bogen och då vill jag jobba med innertygeln, vilket jag inte ska göra. Men det är så lätt att börja rycka i den. Vårt andra problem är tempo. Det kanske låter konstigt, men han behöver jobba i långsamt tempo och när vi väl kommer ner i ett bra arbetstempo så blir jag rädd att han ska sakta ned och stanna. Vilket gör att jag är där och petar och förstör allting.

Men det positiva är att vi faktiskt lyckades galoppera på volten. Inga snygga galoppfattningar och Mod gjorde på bocksprång och bakut sparkar, men vi lyckades ändå få ett antal kontrollerade galoppsprång! Man får vara glad för det lille! Vi är i alla fall på rätt väg!

Marie sa efteråt att hon var väldigt imponerad och överaskad. Vilket jag också var! Jag har nu hört flera som sagt att när jag får ordning på honom så kommer han bli riktigt häftigt, då han har mycket power. Det gäller bara att gräva fram det under all envishet och reflexmässiga motvillighet.

ridle
ridle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *