Saker jag önskat någon berättat för mig innan jag skaffade ett kallblod

Saker jag önskar någon berättat för mig innan jag skaffade kallblod:

 • De blir tjocka på luft
  Man tror att en stor häst behöver man inte hålla stenkoll på maten. FEL! Bara han tittar på gräs så går han upp i vikt. Jag har aldrig varit med om en häst som jag behöver hålla sådan rigorös koll på hans foderstat.
 • Grimmor och grimskafts är inte så hållbara som man tror
  Jag vet inte hur många grimmor och grimskaft där spännena bara gått itu. Ett bra exempel var när Mod stod upp bunden ut och ser ett grönt grässtrå preciiiis utanför räckvidden för grimskaftet, så han lutar bara tyngden i den och POP, så gick spännet av.
 • Allt är special
  Man kan inte bara gå in i en vanlig hästsportsbutik och köpa något. Till exempel är har Mod full i längden på tränset, men xfull i pannband och nosen. Allt är för långt, för kort, för stort eller för trångt.
 • Om ett kallblod säger nej är det nej
  Om Mod får för sig att han inte vill, så finns det ingen kraft i kända universum som kan få honom att göra det. Han blir en stenstod i marken.
 • Men de gör allt för lite mat
  Även om inte piskan fungerar, så gör moroten det garanterat. Jag har, på riktigt, fått Mod att gå framåt genom att dingla en morot framför näsan på honom.
 • De har björngener
  Att klippa en nordsvensk under vinter är ett projekt som kräver en superstark klippmaskin. Annars blir det som nu sist där det tog uppemot 3 timmar att klippa en halvklippning.
 • De är breda
  Detta kanske känns självklart, men jag hade inte förstått hur stor skillnad det faktiskt är att rida en riktigt bred häst jämför med en ”normal” häst. Det har varit en ganska lång inlärningskurva, och väldigt mycket stretching.
 • Det finns inget mysigare än en nordsvensk mule <3
  Hur jobbig ens dag har varit blir allt bättre av en mjuk nordsvensk mule

One thought on “Saker jag önskat någon berättat för mig innan jag skaffade ett kallblod

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *