Min stallrutin

Efter ett par veckor inne märker jag hur jag börjat forma vissa rutiner. Så här ser det ut för mig när jag kommer till stallet.

Det första jag gör är att antingen byta om eller åtminstonde sätta på mig stalljackan, handskar, stallskorna och, om det är kallt, thermo byxorna, vilka alla förvaras i stallet.

Sedan gör jag iordning höt. De ska ha 6 stycken höpåsar i hage som ska blötas så beroende på hur många som är gjorda börjar jag med det. Efter hag-höt fyller jag på Mods hönät för natten.

När hönätet är inhängt tar jag in Mod så får han äta en del av sitt hö inne i boxen. Då han får nästan 10kg i för natten tycker jag det är bra att han får det utspritt lite över dagen också om jag kan göra det. Medan Mod äter mockar jag boxen. Han är väldigt lättsam, står på samma ställe på ena sidan av boxen och sedab flyttar sig och står på andra när jag ber honom. När boxen är klar tar jag ett varv och mockas hagen och fyller på vattnet. Sist av sysslorna fyller jag på vattenhinken i Mods box. Han har en vattenkopp, men det har hänt att vattnet frusit i de och trots att den funkar sp föredrar han att dricka i hinken. Så pony gets whats pony wants ?

Efter det är klart tränar jag det som är tänkt för dagen. Det hela tar kanske max en halvtimme. Boxen är väldigt enkel att fixa då han gör allt i ena hörnet ändå.

För mig blir det som ett lugn att jag gör på samma sätt varje gång, det är mysigt att ha sälkskap med Mod inne och det känns som vi båda kommer i bra känsla på det sättet.Stallrutin

Har ni några speciella rutiner i stallet och i såna fall är det av någon speciell andliga? 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *