Uppvisningsfilm med Bohus Elfsborghs Caroliner

Då har jag fipplat ihop en liten film från söndagens lilla uppvisning med Bohus Elfsborghs Caroliner. Jag är som vanligt inte helt nöjd. Dels var inte filmmaterialer optimalt mest på grund att jag inte hade öronproppar så kunde inte röra kameran enkelt (med fingrarna i öronen…). Men det positiva var att jag faktiskt hade stativ, så det är i alla fall stabilt och stilla när jag inte panorerar (vilket jag gjorde lite för mycket för min egen smak)

Sen var jag lite för ivrig med att vilja filma allt så det blev väldigt mycket panoreringar fram och tillbaka, vilket jag avskyr.

Och sen som vanligt när jag redigerar film tenderar det att bli uber episkt ?.

Som jag beskrev i mitt tidigare inlägg, var hela Bohus elfsborghs caroliner med på denna träning, då en annan förening var där för att få mer infomration om KBEC. Det var väldigt roligt att se de andra delarna av föreningen, då vi normalt bara är kavalleriet på våra vanliga söndagsträningar. Förutom rytteriet har förningen:

Infanteri – vanliga fotsoldater
Dragoner – dragoner var från början infanteri till häst. De skulle rida fram för att sedan sitta av och strida till fots (lite som skyttesoldater idag, fast istället för stridsfordon, var det till häst)
Artilleri – de som skjuter kanonerna. Föreningen har flera kanoner, men vissa är så pass tunga att de knappt går att flytta
Tross – trossen är de som sköter all logistik och det runt omkring kompaniet. Så som lagar mat och liknande.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *