Vem har bytt ut min häst?

Jag undrar vad som hänt med min häst, jag börjar nästan tro någon har bytt ut honom i hagen. Vi gjorde lite kapson övningar igen och det kändes nästan som han VILLE jobba! Nästan att han bjöd på traven och självmant ville göra sluta ( i vänster varv, fortfarande inte där i höger…). Jag var helt chockad, och åter igen, inga konstigheter att börja trava. Det var ett par gånger han stannade när han tyckte jag begärde lite mycket, men han kom igång igen med lite övertalning.

Sluta i vänster varv går jättebra! Jag behöver bara hålla upp spöt upp och ned och han kommer självmant in! Testade honom även på löst grimskaft och han kom in med bakdelen även då. Däremot i höger varv har han jättesvårt för det, men idag fick han åtminstonde lite bananform, även om han inte trampade in, så är det ändå ett steg på vägen.

Jag försökte även få en galoppfattning, vilket inte gick. MEN han kickade upp med bakbenen (svårt för att förklara), dels rakt bak, men även lite som en gunghäst, vilket kändes ändå bra första steg. Och framför allt att han accepterade att jag begärde det av honom, han blev inte förbannad på mig, vilket han kunde bli förut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *