Vi flyttar!

Nu är allting klart, vi flyttar på lördag!
Jag vill börja med att säga att det är inget fel i stallet vi står nu, vi har trivts bra med själv stallplatsen. Problemet är att det är 15 min skrittväg till ridhus och paddock och då Mod tycker det är jättejobbigt att gå från stallplanen ensam så har det inte riktigt fungerat att gå dit. Om vi har lyckats komma dit så är han väldigt stressad och tycker allt är jobbigt, vilket inte är en bra grund att träna ifrån. Dessutom ligger paddocken bredvid en 90 väg, så jag vill inte släppa lös honom där så långt fram stallet, om han skulle få för sig att bryta sig ut och försöka ta sig tillbaka till stallet. Det vi har kunnat göra nu vardagkvällar är att vara på gårdsplanen, vilket inte är jättegivande i längden.

Dessutom ligger stallet bredvid Säve så det är mycket helikoptrar och flyg som flyger precis över gården, och då han är lite känslig så har det varit ganska mycket störning för honom. Därför funderade jag på att ställa mig i kö till ett annat stall som vi också var och kikade på innan jag skaffade Mod. Nu kom det sig så att när jag kontaktade de förra veckan så visade det sig att de hade en lösdriftsplats ledig redan nu!

Det var lite snabbare än jag tänkt, men då de har få platser så kände jag att det är lika bra att köra och idag blev allt klart.

Det nya stallet ligger väldigt nära där han står nu och det ligger längst in på en väg och längre från Säve flygplats, så inte lika mycket störningar. Paddocken och ridhuset ligger på gården, så det är på hemmaplan, vilket borde göra att han inte stressar upp sig lika mycket. Dessutom ligger paddocken precis vid lösdriften, så jag hoppas att kanske kunna öva med honom lös där (men vi får se hur det ser ut). De har också en Facebook-grupp vilket känns jätteroligt, då jag har saknat en gemenskap. I stallet vi står är det mest unghästar och sedan äldre lite mer ”pensionerade” hästar och ston med föl så det är inte så mycket liv och rörelse. Vilket på ett sätt är skönt, men när man är lite mer aktiv och vill lite mer med sin ridning är det lite tråkigt att alltid vara i stallet ensam. Och som grädden på semlan finns det uppvärmt fikarum med kök (och dusch)! Vilket känns helt fantastiskt!
Det negativa är att jag tycker det är jobbigt att flytta honom, då jag vet att det är en väldig stress att komma till en ny flock och nytt hem, men jag hoppas att det andra väger upp. Att hans vardag på det stora hela blir mindre stressmoment och det gör att det är värt det.

Men jag tror verkligen det blir bra! DSC_0427

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *